Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

world music experience Rotterdam

14 april 2019 @ 15:00 - 18:00

Een dag vol optredens en workshops van alle muziekscholen die in Grounds zitten: Jazz, Pop, Rock en Turkse muziek van de SKVR, Indiase muziek van Rasique, Music School Braziliaanse muziek van EPM Holanda en Capoeira van Berimbau de Ouro. Altijd al een instrument willen spelen? Kom dan zeker langs!

SKVR: Jazz, Pop, Rock en Turkse muziek
Bij de SKVR kan alle kanten op als het om muziek gaat: ze hebben SKVR Jazzschool, Turkse Saz lessen, Indiase Tabla lessen, SKVR Popschool en Rock Central. Van saxofoon tot Saz en van Tabla tot elektrische gitaar! Tijdens de World Music Experience krijgen we muziek te horen vanuit alle hoeken van de SKVR met o.a. The Foobirds en Dutch Caribbean Groove Orchestra – DCGO

Brassbandschool
SKVR Brassbandschool is ‘ The place to be’ voor Caribische Brassmuziek. Denk aan brassbands die met knallende ritmes en pakkende melodieën in de zomer op straat spelen. Wie Zomercarnaval kent, kan ze niet gemist hebben!
Workshop: Ga zelf aan de slag en kom drummen tijdens de workshop van de Brassbandschool! Na afloop kan je samen wat leuke ritmes spelen en loop je swingend de deur uit.

Rasique Music School: Indiase muziek
Ben je altijd al benieuwd geweest naar Indiase muziek? Kom dan luisteren naar het optreden van Rasique Music School. Deze muziekschool richt zich op Noord-Indiaase (klassieke) muziek en enkele aanverwante muziekstijlen. Je kan er lessen nemen in Indiase zang, tabla en Bansuri.

Escola Portátil de Música Holanda: Braziliaanse muziek
EPM Holanda (“mobiele” Braziliaanse muziekschool) is het eerste filiaal buiten Brazilië van de EPM Rio de Janeiro en de enige in choro gespecialiseerde muziekschool in Europa, en dat in hartje Rotterdam. EPM Holanda geeft muzieklessen, masterclasses en workshops maar organiseren ook culturele evenementen, concerten en rodas (jamsessies).

Capoeiraschool Berimbau de Ouro
Capoeira is een wereldwijd bekende en gerespecteerde vechtsport en heeft dans, muziek en acrobatiek elementen. De sport draait om positieve energie en samenhorigheid, is goed voor je conditie, ritmegevoel, flexibiliteit en motoriek!
Workshop: tijdens capoeira wordt er ook gezongen en muziek gemaakt met typische Braziliaanse instrumenten waaronder de berimbau, pandeiro en de caxixi. Op deze muziek wordt de basis van capoeira geleerd.

Deuren open: 14:30
Aanvang: 15:00
Entree: Gratis!
Meer info: https://bit.ly/2CAlLRl

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
15:00 - 18:00
Site:
http://www.grounds.nu/agenda/world-music-experience/

Locatie

WMDC
Pieter de Hoochweg 125
Rotterdam,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
15:00 - 18:00
Site:
http://www.grounds.nu/agenda/world-music-experience/

Locatie

WMDC
Pieter de Hoochweg 125
Rotterdam,
+ Google Maps