• EPM Holanda bied u de volgende cursussen:

Instrument(en) spelen vanaf 14 jaar

Choro/ensemble (conjunto/band)

Braziliaanse zang / Brazilian vocals

Speciale lessen klik hier

  • lesdag: in het principe elke zaterdag van 10:30 tot 14:30

Beginners/semi :10:30 – 12:30

Gevorderden: 12:30 – 14:30

Voor complete lesrooster en tijden klik hier

  • Alle lessen zijn groepslessen ingedeeld op niveau.

minimaal 2 lessen per week (op de lesdag)
1 instrumentles (1 uur), 1 ensemble les “conjunto”  (1 uur)
optie voor losse workshops (van te voren aangekondigd op de website)

Choro voor volwassenen

  • Samenspel, plezier in muziek maken

daar gaat het om bij EPM Holanda, en choro muziek leent zich hier ideaal voor. Je leert groovende ritmes zoals de maxixe, polca en de samba, te gekke liedjes en speelt al gelijk in een band! Je speelt op instrumenten zoals de gitaar, cavaquinho (klein gitaartje), fluit, percussie of piano. Alle lessen zijn in groepen en behalve leerzaam ook erg gezellig. De lessen vinden plaats iedere zaterdagochtend/middag in Rotterdam Delfshaven in het WMDC. De cursussen zijn voor alle niveaus, van absolute beginners tot gevorderden en voor alle leeftijden.

  • Wat we aanbieden

Wij bieden lessen op de gitaar, cavaquinho (klein gitaartje), fluit, percussie en piano. Je krijgt in een groep les van enthousiaste professionele docenten van EPM Holanda die helemaal thuis zijn in de Braziliaanse muziek. De groepen zijn ingedeeld op niveau, van absolute beginners tot gevorderden.

  • Wat is het verschil met gewone muziekscholen?

EPM Holanda biedt muzieklessen en workshops aan met als uitgangspunt choro muziek. De meeste muziekscholen hebben als uitgangspunt voor het leren bespelen van een instrument klassieke muziek of pop/rock/jazz. Choro biedt de perfecte basis voor alle muziekstijlen. Je leert noten lezen, akkoorden, verschillende ritmes, improviseren en samenspel!

Cavaquinho :

In de cavaquinho lessen gaan we ons vooral concentreren op cavaquinho de centro, ofwel de begeleidende cavaquinho. Je leert vrij snel veel verschillende akkoorden en ritmes om zo al solisten als fluiten of zangers te kunnen begeleiden. Natuurlijk komt ook noten en tabs lezen voorbij. Je zal versteld staan hoeveel mooi geluid er uit zo’n klein instrumentje kan komen!

Piano:

In de piano lessen leer je begeleiden met akkoorden en de verschillende Braziliaanse ritmes, maar ook noten lezen en dus melodieën spelen. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan techniek. Voordeel van de piano is dat je jezelf kunt begeleiden! In het leslokaal zijn meerdere piano’s aanwezig.

Fluit/ solisten

In deze les leren beginners de begintechnieken van het dwarsfluit spelen aan de hand van Braziliaanse muziek.

Voor wie al de basistechnieken onder de knie heeft op zijn “solo” instrument zoals dwarsfluit, saxofoon, klarinet of zelfs viool wordt er in deze lessen veel aandacht besteed aan melodieën spelen, solistische aspecten van de choro muziek en improvisatie.

Gitaar:

In de gitaar lessen ligt de focus vooral op begeleiding. . Je leert vrij snel veel verschillende akkoorden en ritmes om zo al solisten als fluiten of zangers te kunnen begeleiden. Natuurlijk komt ook noten en tabs lezen voorbij. Ook wordt er veel gewerkt aan techniek, er wordt vooral getokkeld met de vingers, niet met plectrum. Nylon snaar/spaanse gitaren zijn het meest gebruikt in Braziliaanse muziek, maar je kan de lessen ook eventueel volgen op staalsnarig.

percussie:/Pandeiro :

In de percussie lessen wordt er begonnen op de pandeiro. Dit instrument is zeer “compleet”, je kan er eigenlijk alle Braziliaanse muziek op begeleiden. In de lessen leer je verschillende ritmes, technieken en arrangementjes. Vooral de draaitechniek vergt wat oefening. Later worden er ook andere percussie instrumenten onderwezen zoals tamborim, surdo, ganzá en triângulo .

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube