Gitaar, 7Cordas, Conjunto / Alvaro Rovira Ruiz

Tot 2006 woonde Alvaro in Buenos Aires, Argentinië, waar hij jazz en tango studeerde. Hij speelde tango en andere populaire muziekstijlen op verscheidene podia in het hele land en in Europa. In 2006 begint hij zijn studie latin jazz en Braziliaanse gitaar aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en studeerde af in juni 2010. Hij is ook de oprichter van de choro groep Choro de Maas, een unieke internationale choroband in Europa!

 
Geinteresseerd in de gitaar, 7cordas of conjunto bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Fluit, Blazers / Remko de Landmeter

Remko de Landmeter is zich na zijn klassieke studie dwarsfluit aan het conservatorium gaan specialiseren in wereldmuziek. Hij studeerde in India bansuri (Indiase bamboefluit) en ontwikkelde een veelzijdige speelwijze op verschillende fluiten waarin improvisatie en wereldmuziek een essentiële plaats hebben gekregen.
In 2004 speelt hij op uitnodiging een concert in Brazilië met de grootmeester van de choro, Mauricio Carrilho. Sinds die tijd heeft hij zich verder verdiept in deze muziekstijl welke een belangrijk aspect geworden van zijn muzikale repertoire.

 
Geinteresseerd in fluit/blazers bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Cavaquinho / Marijn van der Linden

Marijn van der Linden is geboren op Curaçao in 1981. Vanaf zijn 6e jaar speelt hij gitaar, eerst klassiek, later ook elektrisch. Hij studeerde in 2005 af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de richting gitaar geïmproviseerde muziek. Marijn speelt in verschillende groepen, waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert. In 2012 heeft hij Escola Portátil de Música Holanda opgericht, een muziekschool/organisatie speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië.

 
Geinteresseerd in de cavaquinho bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Cavaquinho en Gitaar / Hassan Ait-Moumad

Hassan is a multi-instrumentalist and producer. He has been on many stages across Europe, West-Africa and the Caribbean. Besides that he is also active as a performer in street theatre arts and as a producer/soundengineer for a small theatre company in The Netherlands.

Born and raised in Rotterdam he was influenced at a young age (in the eighties) by his older brothers and sisters who listened to al sorts of music, but mainly reggae / hip hop / new wave British heavy metal and by his fathers tapes of southern Moroccan folk music.

Hassan plays mainly the electric guitar, electric bass and cavaquinho.

 
Geinteresseerd in de Cavaquinho of gitaar bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Flauta, piano e curso Choro para crianças / Bill Davison

Bill Davison is een Braziliaanse muzikant en woont in Rotterdam, Nederland. Hij begon zijn muziekstudies in Brasília-DF en verhuisde in 2012 naar São João del Rei, Minas Gerais, om zijn fluitstudies te volgen.

Hij behaalde zijn Bachelor diploma in Dwarsfluit aan de Universidade Federal de São João del Rei (2015), terwijl hij ook harmonie en arrangementen met Ian Guest bestudeerde. Tijdens zijn verblijf in Minas Gerais begon hij te werken met Chora Genésio, een Choro-groep waarmee hij twee cd’s opnam; Moderno Antiquário en Bom Soar. In 2017 verhuisde hij naar Rotterdam om meer te leren over de muziek uit verschillende hoeken van de wereld, en daar rondt hij momenteel een Master in World Music af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten.

 
Geinteresseerd in de fluit bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Percussie / Udo Demandt

Geboren 1969 in Siegen / Duitsland, 

Afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium voor percussie & drums Werledmuziek
Studiereis naar Brazilië in 2010
Pandeirolessen van Celso Silva / Bernardo Aguiar / Leo Rodrigues en Luiz Guello
Speelt tegenwoordig o.a. bij Lilian Vieira Grupo, Luzazul, Magda Mendes Trio, Fernando Lameirinhas,
Ensemble Windstreken, Flamencotrio Primos del Norte
 
Geinteresseerd in Percussie?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Gitaar, 7cordas,  / Kees Gelderblom

Kees is geboren in Den Haag, in 1958, Op elf jarige leeftijd koopt hij zijn eerste gitaar van zelf gespaard geld en in 1976 raakt hij in contact met de Braziliaanse muziek (Luíz Bonfá op de radio).
De Braziliaanse gitarist Baden Powell zorgt voor een ommezwaai van 180 graden in het leven van Kees. In 1988 studeert hij af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als docent klassiek gitaar. In de studietijd heeft hij tot 1995 deel uit gemaakt van de Braziliaans formatie TANGA, onder leiding van Paulo Prata (drummer/zanger).

 
Geinteresseerd in de gitaar/ 7cordas bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Piano / Elizabeth Fadel

Elizabeth begon de haar pianostudie toen ze 7 was , bij Rosa Mística Music School. Tijdens de studies had ze muziektheorie , perceptie , geschiedenis en instrument lessen . Ze werd lid van de Parana ‘s Art College ( FAP ) toen ze 18 was om muziektherapie te studeren . Een jaar later studeerde Elizabeth aan de Escola de Musica e Belas Artes ( EMBAP ) voor Bachelor op piano , waar ze les had van de vermaarde Russische Pianist Olga Kiun.
Ze heeft gewerkt als pianolerares bij FAP en bij het Braziliaanse Conservatorium van de populaire muziek . Elizabeth begon ook te werken als pianist assistent voor de Koralen van de Federale Universiteit van Parana en voor de Tuiuti Universiteit van Parana . Op de leeftijd van 20 , begon ze met het bespelen van de klavecimbel en maakte deel uit van een groep van EMBAP . Elizabeth heeft gespeeld in vele bars , restaurants en ze deed vele concerten in Brazilië , met klassieke en populaire muziek ( Braziliaanse jazz en tango ) . In 2011 nam ze de CD ” Divertimento ” , met de mandoline speler Daniel Migliavacca. Nu woont zij sinds een aantal jaren in Nederland en heeft een masterstudie klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag afgerond.

 
Geinteresseerd in piano bespelen?
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Zang / Magda Mendes

Magda Mendes werd geboren in Lissabon, na de Anjerrevolutie van 1974. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Na haar studie maritieme biologie besloot ze toch haar muzikale hart te volgen en verhuisde ze in 2002 naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar.
Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende is.
De laatste jaren zoekt ze meer haar eigen stem. Ze houdt van fado en samba, en zeilt tussen twee werelden die door oceanen worden gescheiden, maar door de muziek worden verbonden. Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, met een film en een cd die allebei de naam van haar label dragen. Deze voorstelling ging begin oktober 2013 in première in Lantaarn/Venster. Sinds een jaar brengt ze samen met de gitarist en componist Ward Veenstra de voorstelling Silêncio. Het is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Zowel oud als nieuw geschreven en gecomponeerde Fado worden op een rauwe, indringende en verfijnde manier gebracht.

 www.magdamendes.com

 
Geinteresseerd in Zang?
 
Deze lessen zijn in kortere cursusvorm
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!

Saxofoon en ensemble / Rafael Pereira Lima

Rafael Lima is from Porto Alegre/RS, the southern most capital in Brazil. He started playing the harmonica in the Baptist church at the age of 10 years old and the saxophone at the age of 14 years old. At the age of 16 years old lived one year in USA, there he started to play alto sax in the Meridian Community Jazz Big Band, in the Far Away Places Jazz Combo and in MCC’s Improv Class Band. By the age of 24 years old got his Saxophone Bachelor degree from Institute of Arts of UFRGS. Rafael just finished Masters in Jazz Performance (Netherlands/NYC) at the University of Hanze (When Choro meets Bebop) For two years was professor of saxophone and improvisation at UFPEL.

Rafael started playing Choro in 2000 since there has played with many different artists and groups.

Today Rafael is living and working in Europe, having his residence in Rotterdam/NL.

Rafael is also the Artist Director at Brazilian Music Foundation/NY

 www.rafaelsax.com

 
Geinteresseerd in Saxofoon?
 
 
Aarzel niet om ons te contacteren over enige vragen of info!
of schrijf je hier in!
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube